ponedeljek, 1. julij 2019

Komode - funkcionalne i dekorativne


Komode su izrazito praktičan komad namještaja koji vam omogućuje odlaganje i pohranjivanje stvari koje redovno koristite i koje vam uvijek moraju biti pri ruci. Obično su u pitanju stvari manjih veličina koje jednostavno ne možete ostavljati na otvorenim prostorima jer tako stvarate nered i osjećaj natrpanosti prostora. Postoji mnogo vrsta komoda za spremanje, ovisno o stvarima za koje su namijenjene.

Što je komoda?


Pod komodom se smatra manji komad namještaja koji ima vrata ili ladice, a koji se može smjestiti u većinu prostora. Iako je termin dosta individualan, većina ljudi će isti komad namještaja nazvati komodom kada ga vide. Komode za predsoblje su izuzetno praktične jer u njih spremamo stvari pri ulasku u kuću i uzimamo ih pri izlasku. Takve obično skrivaju blaga kao što su torbice, šalovi, rukavice i slično.



Postoje i posebne komode za cipele koje služe odlaganju obuće tako da je predsoblje kuće uvijek uredno. Mogu se kupiti u raznim bojama i veličinama, te mogu biti i odlično rješenje za spavaće sobe, osobito one s ladicama. U njih se obično odlažu i sortiraju čarape, donje rublje i slični manji komadi odjeće koji ne pripadaju u ormar. One obično dolaze u kompletu s ostalim namještajem za spavaću sobu, ali sve je popularnija kupnja komode u stilu drugačijem od ostatka sobe kako bi se razbila monotonija prostora.




Komode za kupaonicu su također veoma zahvalan komad namještaja, posebno ako imaju duboke ladice u koje možete smjestiti ručnike, kozmetiku i sav higijenski pribor.  Takve su komode obično bijele boje jer otvaraju prostor čineći ga većim, a kupaone su većinom manje prostorije pa je ovo rješenje odlično.



Kvalitetna komoda nema rok trajanja


Komode se izrađuju od mnogo različitih materijala, od hrasta i bora do bambusa i medijapana. Uvijek trebate izabrati onaj koji je najgušći i koji nije miješan s nekim drugim, jer se ti obično iskažu i kao najkvalitetniji. Posebno su popularne i komode punog sjaja te retro ili shabby chic dizajna koje osvježe prostor drugačijim stilom. Ponuda komoda za kupaonu je veoma velika i raznovrsna, a komode se mogu jednostavno kupiti i online u internet trgovinama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar