ponedeljek, 15. julij 2019

Pumpa protoka za vrt


Veoma bitan sustav za navodnjavanje svakog vrta je pumpa protoka. Ona vaš vrt može dignuti na viši nivo i omogućiti vam brži razvoj biljki u vrtu. Veoma je važno, naravno, da se prije kupnje informirate o tome kako bi idealna pumpa za vrt trebala raditi i na što obratiti pažnju prilikom kupnje. Kroz daljnji tekst napisat ćemo nekoliko savjeta vezano uz odabir pumpe, te objasniti za koje se sve stvari koristi.



Koju pumpu za vrt odabrati?


Razlikuju se dvije najpoznatije, a to su potopna i centrifugalna pumpa. Potopna pumpa se kao što njeno ime i govori uranja u vodu, dok se centrifugalna pumpa koristi na površini. Glavna razlika ove dvije pumpe je što se potopna sastoji od jedne cijevi koja pumpa vodu od dole prema gore, dok se centrifugalna pumpa sastoji od dvije cijevi, usisne i glavne. Usisna cijev služi za pumpanje vode od izvora do pumpe, a glavna od pumpe do mjesta izbacivanja vode. Potopna se pumpa najčešće koristi za navodnjavanje vrta ili vađenje vode iz bazena, bunara i sličnih mjesta, centrifugalna je popularna za veće količine vode.



Čemu služi pumpa protoka?


Pumpa protoka dolazi kao gotov proizvod i odmah je spremna za rad. Svaka kvalitetnija pumpa, iako dolazi u većini slučajeva s plastičnim kućištem, ima i zaštitu od pregrijavanja motora ili hidrauličnih vodova. Pumpa protoka olakšat će vam brigu o vrtu, te će zalijevanje postati igra, a ne obaveza. Danas su pumpe dostupne po niskim cijenama i svatko si je može priuštiti ako mu je potrebna.



Gdje kupiti i kako odabrati pumpu za vrt?


Pumpa protoka može se kupiti u svakom dućanu specijaliziranom za alat i strojeve vezane uz vrt ili u online prodavaonicama. Naša preporuka je online kupnja iz razloga što su proizvodi online dostupni po jeftinijim cijenama i nerijetko razne online trgovine daruju kupone za sniženja.  Osim toga, online trgovine nude i veći izbor pumpi, te ovisno o vašim potrebama zasigurno ćete pronaći onu koja vam odgovara.



Prilikom kupnje obratite pozornost na snagu pumpe i koliko litara vode može proteći kroz nju u sat vremena. Također i tlak je veoma važan prilikom odabira pumpe za vrt.

Ni komentarjev:

Objavite komentar