petek, 24. avgust 2018

Dvosjedi koji život znače

Sjedeća garnitura jedan je od najbitnijih dijelova dnevnog boravka. Ona pruža prostor za odmor i opuštanje, druženje i rad i trebala bi biti odabrana pomno i pažljivo. Dio vaše (buduće ili sadašnje) sjedeće garniture zasigurno čini i dvosjed – jedan od najpopularnijih dijelova sjedeće garniture uz fotelju. Odlični za manje prostore ili kao nadopuna trosjedu u velikim dnevnim boravcima, dvosjedi su odličan odabir jer u sebi skrivaju puno potencijala, a ne zauzimaju puno mjesta, što je za mnoge prostore jedna od najbitnijih stavki. Udoban, lijep i kvalitetan dvosjed nekad je sve što jednom boravku treba kako bi zasjao u punom potencijalu.






Boje, materijali i dizajn

Birate li tek dvosjed, vjerojatno se nalazite u nekoliko nedoumica što se tiče stila i jednostavnosti održavanja. Nekad se čini da ljepota i jednostavno održavanje ne idu skupa, no istina je da se na današnjem, raznovrsnom tržištu uvijek može pronaći dobra alternativa.




Dvoumite li se između kože i tkanine, uzmite u obzir da je pravu kožu potrebno održavati, dok se tkanina vrlo lako čisti te je iznimno otporna na habanje, a danas se često može pronaći u izvedbama koje ne upijaju vodu. S druge strane, tu je i odabir boje. Želite li da vaš dvosjed bude glavna zvijezda sobe, odlučite se za neuobičajene boje, poput crvene, žute i zelene. Ipak, ako niste toliko odvažni, dvosjedi neutralnih boja, poput sive ili bež, kojeg ćete ukrasiti upadljivim jastucima, bit će odličan izbor.

Prostor za sve

Kvalitetni i lijepi dvosjedi često će biti upareni s foteljom ili tabureom – čak i u manjim prostorima. Tim trikom omogućuje se dovoljno prostora za sjedenje i ležanje svima u kućanstvu, te se u prostoru stvara dinamika uz sav ostali namještaj.




Ipak, boluje li vaš boravak od manjka prostora, razmislite o dvosjedu na razvlačenje, koji, iako manje popularna opcija, i dalje nudi skriveni dodatan prostor za ležanje. S druge strane, dvosjedi koji umjesto naslona za ruke imaju jastuke često su manjih dimenzija, ali su i vizualno manje glomazni od onih s naslonima, što također može utjecati na izgled sobe. Ipak, planirate li upariti dvosjed s foteljom ili tabureom, razmislite o kupnji komada koji je vidno drukčiji od dvosjeda, ovakve neočekivane kombinacije prostoru daju šarm i zaigranost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar