petek, 1. junij 2018

Brojni modeli stropnih svjetiljki

Svoj dom možete osvijetliti raznim rasvjetnim tijelima . Svatko ima svoje osobne favorite kada je u pitanju osvjetljenje. Oni koji vole moderno uređenje će se vjerojatno odlučiti za lustere. Oni su dostupni u mnogo različitih oblika te mogu izgledati vrlo elegantno. No, jako je puno i onih kojima su stropne svjetiljke najpogodniji oblik rasvjetnog tijela. One su vrlo funkcionalne te se vrlo lako postavljaju što su mnogima dovoljni razlozi da se odluče baš za njih.




Dva najpopularnija oblika

Iako stropne svjetiljke dolaze u različitim oblicima, dva najpopularnija oblika su zasigurno plafonjere i visilice. Plafonjere su karakteristične po tome što pokrivaju jednu ili više žarulja, odnosno žarulje se ne vide. Ovisno za koji se model odlučili, one će propuštati više ili manje svjetla. Naime, neke plafonjere imaju dosta tamni dio koji pokriva žarulje pa je samim time i razina svjetlosti manja. Postavljaju se vrlo jednostavno. Glavni dio se postavi na strop, u njega se postavi jedna ili više žarulja te preko toga dolazi dio koji to sve pokriva.

Visilice su također vrlo popularne stropne svjetiljke. Kao što im i sami naziv govori, one vise sa stropa. Većina modela ima nastavak koji se spušta sa stropa koji se može podešavati po visini kako vam odgovara. Treba pripaziti da jednu takvu visilicu ne spustite prenisko kako vam ne bi smetala u svakodnevnom radu.


Tržište

Stropne svjetiljke su dostupne u brojnim lokalnim, ali i internetskim trgovinama. Budući da su stropne svjetiljke uglavnom nešto manjih dimenzija, u trgovinama se može naći velika ponuda jer ne zauzimaju puno mjesta. Također, u trgovinama se često mogu pronaći stropne svjetiljke u kojima se već nalazi žarulja tako da iz prve ruke možete vidjeti kako bi ona izgledala kada je postavite na strop. To je odlična mogućnost jer ćete tako puno lakše pronaći odgovarajući model.

Ako smatrate da nije potrebno da vidite kako neki model izgleda uživo, onda se možete odlučiti i za kupnju putem Interneta. Postoje brojne internetske trgovine koje nude veliki izbor rasvjetnih tijela, a između ostalih i stropnih svjetiljki. Izbor je ponekad i veći nego u lokalnim trgovinama, a i cijena također može biti niža. Stoga, pogledajte što se nudi i odlučite se za odgovarajući model. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar