sreda, 4. april 2018

Namještaj za dnevni borak u trgovinama i po mjeri

Od svih prostorija u domu, dnevni boravak predstavlja prostoriju u kojoj najviše boravimo. Kada nam dolaze gosti, upravo je dnevni boravak mjesto gdje ćemo ih ugostiti. Stoga mnogi puno pažnje posvećuju kada se kupuje namještaj za dnevni boravak.





Dostupno je puno različitih komada namještaja, a možete se odlučiti za kupovinu u brojnim trgovinama, ali i dati izraditi namještaj za dnevni boravak po mjeri. I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane.

Kupovina u trgovinama

Budući da je namještaj za dnevni boravak zasigurno najprodavanija vrsta namještaja, ne čudi ogromni asortiman u trgovinama. Obično se kupuju razne vrste kutnih garnitura, trosjeda, dvosjedi, fotelja, ormara i sličnog. Naravno, prije nego krenute u kupovinu, morate dobro izmjeriti dnevni boravak i imati barem neku okvirnu ideju što biste željeli kupiti i gdje biste određene komade smjestili. Neki rade grešku pa kupe puno veće komade namještaja za dnevni boravak, nego što im zapravo prostor dozvoljava. To dovodi do toga da imaju jako malo slobodnog prostora pa na kraju nisu zadovoljni. Zato je bolje kupiti i nešto manje komade namještaja, kako biste u konačnici imali ipak nešto više prostora.

Izrada po mjeri

Česti slučaj je da zbog specifičnosti prostora bude teško pronaći odgovarajući namještaj za dnevni boravak. To može biti zbog nešto manjeg prostora ili zbog nekog nepravilnog oblika zbog kojeg je teško uklopiti namještaj u prostor. No, danas se i to lako može riješiti, ukoliko se odlučite za izradu po mjeri. Brojne tvrtke, ali i razni stolari, vam mogu izraditi namještaj za dnevni boravak po mjeri. To često predstavlja i puno bolje rješenje od kupovine u trgovini. Jer to znači da možete dobiti točno onakve komade namještaja kakve poželite. Ako se znate služiti računalom, možete iskoristiti neke od specijaliziranih programa te točno u njima sve specificirati, od dimenzija, izgleda i sličnog. Ako ipak nemate toliko informatičkog znanja, bit će dovoljno da sve napišete na papiru.



Također, možete pozvati i nekog iz tih tvrtki ili nekog stolara da vas posjete, objasniti im što vam je potrebno te će oni izvršiti sva potrebna mjerenja. A na kraju ćete dobiti idealan namještaj za dnevni boravak.

Nakon ulaska u stan ili kuću obično prvo vidimo ormare, komode i ladičare. Oni predstavljaju mjesto gdje spremamo svoje cipele i odjeću. Čitajte više ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar