ponedeljek, 13. november 2017

Ukusna jela sa žara

Roštiljanje je aktivnost koja je karakteristična za mnoga obiteljska okupljanja, izlete i sve slične prigode. Ono što je još karakteristično za ovo je stari, dobri, tradicionalni roštilj koji koristimo gotovo stoljećima u pripremi ukusnog roštiljskog mesa, povrća i ribe.





Najukusniji i najbolji


Roštilj na ugljen je danas najkorišteniji roštilj iz mnogo razloga. Za početak ne možemo, a da ne spomenemo činjenicu da se proizvodi koji su pripremljeni na ovakvom roštilju prepoznaje izuzetno lijepom i mirisnom ukusu. Meso i povrće sa žara su jela koja svi pamtimo od kada znamo za sebe.
Ono što je ipak najbolje kod ovakvih roštilja jeste sam proces pripreme proizvoda. Od loženja vatre, preko stvaranja žara i postavljanja žice za roštilj i sve do završnog proizvoda prođe mnogo vremena, emocija i mnogo pozitivnih i zanimljivih stvari koje čine roštiljanje nečim posebnim.

U odnosu na ostale


Kada usporedimo roštilj na ugljen s ostalim roštiljima vidimo i da ovakvi roštilji ipak imaju neke mane uz brojne navedene prednosti. Efikasnost može biti jedan od problema budući da ovakvi roštilji rasipaju velike količine toplote i tako smanjuju efikasnost rada samog roštilja.
Kada usporedimo s plinom i strujom, shvaćamo da je ugljen višestruko sporiji što se pripreme tiče i to je još nešto što bi većina karakterizirala kao manu no da li je to zaista? Kada se vratimo na prethodnu priču o zanimljivoj pripremi roštilja shvaćamo da ovo zapravo možemo promatrati i kao pozitivnu osobinu.

Kupovina i čuvanje


Ono što smo zaboravili napomenuti, a vrlo je važno jeste kompaktnost koju nosi roštilj na ugljen. Ovakav roštilj možete odnijeti gotovo bilo gdje i raspaliti ga bez problema, dok to nije slučaj s plinom i strujom.
U redu, uvjereni ste da je  roštilj na ugljen upravo ono što vi trebate i sada morate odabrati pravi model za vas. Prvo morate znati da su kvalitetniji roštilji malo skuplji, ali i dugotrajniji, pa izdvajanjem malo više novca u startu zapravo štedite novac kasnije.

Na kraju moramo reći da čuvanje roštilja igra veliku ulogu u dugotrajnosti. Poslije svakog korištenja roštilj treba temeljito oprati kako se ne bi stvorile naslage, a držanje roštilja u zatvorenom i prozračnom prostoru je svakako dobra ideja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar