torek, 14. november 2017

Odlično rješenje za problem s manjkom prostora


Opremanje doma nešto manje površine može biti veliki izazov. Mnogi će više vremena posvetiti komadima namještaja kao što su ormari, stolovi i slično, a tek na kraju će tražiti prikladno mjesto za krevet. Nažalost, zbog takvog načina razmišljanja, nerijetko se događa da domovi budu pretrpani i imaju vrlo malo slobodnog prostora jer krevet zauzme veliki dio. No, s obzirom da vam krevet služi za spavanje po noći, možete kupiti krevet na sklapanje kako biste tijekom dana imali dodatni slobodni prostor.




Krevet na sklapanje za više slobodnog prostora
Oni koje žive u stanovima vrlo male kvadrature, primjerice u garsonjerama, često nemaju posebnu spavaću sobu, već je zapravo sve dio jedne velike prostorije u koju onda smještaju krevet. Budući da taj krevet koriste samo po noći za spavanje, preko dana bespotrebno zauzima puno mjesta. Ako takav klasičan krevet zamijenite za krevet na sklapanje, možete taj problem jednostavno riješiti. Krevet na sklapanje ima mehanizam pomoću kojeg ćete ga vrlo jednostavno sklopiti. A sklopiti ga možete na dva načina.
Načini sklapanja kreveta
Krevet možete sklopiti tako da od velikog kreveta dobijete jedan manji naslon, primjerice sofu. Ona zauzima puno manje mjesta od rasklopljenog kreveta, a ujedno se tijekom dana može koristiti i za sjedenje. Ovakav krevet na sklapanje ima svoju funkcionalnost i tijekom dana i noći.



Ako vam krevet služi isključivo po noći za spavanje, a po danu vam uopće nije potreban, možete se odlučiti za krevet na sklapanje koji se postavlja okomito uz zid. On će se pomoću mehanizma vrlo jednostavno uspraviti, zajedno s madracem i posteljinom. Na taj način tijekom dana dobivate dodatnu slobodnu površinu. Određeni modeli mogu se uspraviti uza zid te se zatvoriti pripadajućim vratima. Nakon zatvaranja, izgleda kao da imate jedan veliki ormar, a zapravo se u njemu krije krevet.



Ovisno o tome gdje vam je smješten krevet te ovisno o tome je li vam potreban ili ne tijekom dana, možete se odlučiti za jedan od ova dva modela. Oba modela su jednostavna za rukovanje i što je najvažnije, bit će vrlo učinkovito rješenje za povećavanje slobodnog prostora. Jer upravo slobodni prostor je ono za čime mnogi vape u malom domu.

Pomoču vreće za vakumiranje odjeće možete dodatno smanjiti prostor u ormaru. Saznajte više u našem najnovijem članku.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar