petek, 13. november 2015

Žarulje i sve što morate znati o njima

Stvar, koju ima potpuno svatko u svome domu, stvar, bez koje si današnjice više ne možemo predstavljati i stvar, koja iz dana u dan napreduje, izrađuju se nove tehnologije, izgledi i boje – to su žarulje. Nekad se moglo kupiti samo obične, one koje imaju nit, koja odaje svjetlost, a danas su one zabranjene – govori i piše se, da nisu baš štetne, pa smo iz toga razvili nešto potpuno novo!


Nakon onih starih žarulja, dobili smo nove, koje danas nose LED oznaku! Kupiti ih možete praktički svugdje – u malim ili velikim trgovinama, gdje prodaju neke tehničke stvari, a naravno i tamo, gdje se u današnje vrijeme kupuje sve više stvari, a to je na internetu. Jedna od takvih trgovina, koja ih prodaje i bavi se sa tim stvarima je Volino.hr. Kod njih možete stvarno dobiti potpuno sve što želite. Ali ipak, prije nego odete u kupovinu, pročitajte još nastavak ovog članka!

Štedne žarulje – njihove prednosti i slabosti

Kako bi se što jednostavnije mogli odlučiti sa čime ćete stvarati „bijeli dan“ u svome domu, evo vam nekoliko prednosti i slabosti u pomoć!
Kao što naziv kaže – štedne žarulje (volino.hr) moraju u našim džepovima sačuvati koju kunu. Pretrage su pokazale, da je u tome jako puno istine – one naime troše puno manje energije od onih starih žarulja, a da ih možete pored toga još imate upaljene puno više vremena! Isto tako je jedna od prednosti to, da su jako jednostavno dostupne – kupiti ih naime možete praktički na svakome uglu, a pored toga je i njihova cijena svake godine sve niža!
A sada nekoliko slabosti, koje će vas sigurno dovesti do koje minute dodatnog razmišljanja. Kao prvo, jako je bitno da znate, da vas neki takav jednostavan proizvod može trovati – pitate se kako? Sa UV zrakama. Istina je, da je jakost svega toga zaista mala, ali ima je. Odmah nakon toga potrebno je reći, da mnogim ljudima ova svijetlost, koju odaju ove štedne žarulje ne odgovara, pa tako neko ljudi dobivaju glavobolje i migrene!
Pa eto, što kazati za kraj – probajte, na kraju krajeva vidjet ćete, što će vam pokazati račun na kraju mjeseca i kako ćete se osjećati doma, kad budete svijetlili na sebe i kad budete čitali knjigu na kauču – sve su to stvari, koje možete u trenu zamijeniti i napraviti za vas još bolje!


Određeni lusteri mogu prilagođavati jačinu svjetlosti, otvorenost lustera i slično. Više o tome u našem najnovijem članku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar